batec 

Escultura pública en ferro en homenatge als donants de sang

En primer lloc, vull apropar-me a l’espectador mostrant el vincle que hi ha entre tots i totes pel fet de ser humans: tenir un cor que batega.

A partir d’aquí, busco la meva interpretació sobre aquest òrgan.

El fet d’estar elaborat per capes, representa els diferents estats que tothom tenim a nivell emocional. Els espais buits, en les zones centrals representen tot allò que hem deixat enrere (la pèrdua d’un ésser estimat, els dols…); tot allò que resta conforma l’esquelet estructural que cadascú té.

En segon lloc, el batec és la funció responsable de la distribució de la sang mitjançant les diferents artèries.

Així doncs, hi ha una doble vinculació de l’obra amb la temàtica.

El batec com a funció biològica de repartir la sang i  el batec, alhora, en la vessant emocional, que dona l’empenta per ajudar els altres, donant-los sang. 

Per altra banda, el material emprat és el ferro. Les capes externes de ferro negre i les internes, de ferro corten.

He triat aquests dos tipus de ferro per crear el contrast: les dues planxes exteriors envernissades es veuran color ferro i les interiors amb el ferro corten. D’aquesta manera se li atorgaran la tonalitat vermellosa que l’òrgan ja té i li aporta, alhora, calidesa. A més a més, el ferro és un material que perdurarà en el temps.

La peça es presenta a l’espectador amb la facilitat del reconeixement del cor, la part del contorn, la més figurativa. La interna, essent més abstracta, deixa l’espai per al joc d’interpretació, d’interacció, fent que hom hi pugui participar a nivell conceptual.

La peça conté un equilibri formal de parts arrodonides i d’altres més angulars. Amb elles es vol integrar totes les parts que ens conformen com a humans: allò amb més llum i les parts més fosques.

Per últim, vull homenatjar els donants i les donants de sang amb aquesta escultura.

El batec és la força de l’empenta. És la mateixa empenta que porta als donants a, a través de la seva empatia, ajudar els qui ho necessiten. 

Obra pública per ajuntaments.

Catàleg

IMPERMANÈNCIA

Nervacions

Petit format

OBRA PÚBLICA

NOVA VIDA

coL·LABORACIONS

pere baguena matallana

Envia'm un missatge per rebre informació sobre properes exposicions o si t'interessa adquirir obra del catàleg.