la terra escolta

Pere Baguena enllesteix la primera fase, al Parc de Can Fitó

Art, natura i escoles es donen la mà a Can Fitó

Premià de Mar, 17 de Maig. L’escultor Pere Baguena finalitza la primera fase del projecte escultòric ubicat al parc de Can Fitó. La iniciativa neix a instàncies de les regidories de Medi Ambient i Ensenyament de l’Ajuntament de Premià de Mar, com a acte de restitució del conjunt de palmeres Washingtonias que van resultar malmeses el passat estiu en un acte vandàlic. 

 

En aquesta primera fase, l’artista planteja una intervenció consistent en restaurar les soques que van resultar cremades, tot esculpint-hi caps que miren en diferents direccions i representen la Mare Terra Gaia que surt del seu interior per poder escoltar el que fa la humanitat. Pere Baguena trenca una llança a favor de la Mare Terra, generant una reflexió al voltant de les conseqüències que sobre ella exerceix la mala praxi humana. És per això que el conjunt escultòric que planteja, treu el cap per escoltar què s’està fent amb el planeta. 

 

Alhora, en aquesta intervenció hi han contribuit bona part dels centres educatius premianencs que han pogut visitar l’espai, observar el treball d’un artista en directe –tot intercanviant-hi impressions- i imaginar-se de quina manera poden contribuir en l’execució de l’espai escultòric final. Com a resultat del diàleg entre artista i escoles, s’espera que neixin diverses propostes artístiques que es complementin i contribueixin a construir el primer conjunt escultòric col·laboratiu de Premià de Mar. Això tindrà lloc el proper curs, en el que esdevindrà la segona fase del projecte.

Obra pública per ajuntaments.

Catàleg

IMPERMANÈNCIA

Nervacions

Petit format

OBRA PÚBLICA

NOVA VIDA

coL·LABORACIONS

pere baguena matallana

Envia'm un missatge per rebre informació sobre properes exposicions o si t'interessa adquirir obra del catàleg.