Biografia

Pere Baguena Matallana
Barcelona 1977

Premianenc gran part de la meva vida, exceptuant-ne uns anys, en que vaig viure en un poblet petit del Berguedà: Vallcebre. L’entorn rural i la meva passió pel món vegetal m’enpenyen a explorar les possibilitats plàstiques de la fusta; amb uns inicis dedicats a fer artesania que acaben desembocant en peces escultòriques.

L’any 2011, el meu treball escultòric es consolida en la meva tornada aprop del mar, aquest cop a Cabrera de Mar, on resideixo actualment.

El 2012 aprofundeixo en la talla de fusta a l’Escola de talla i escultura de Luis Barbosa on perfecciono la tècnica per poder treballar en l’actualitat al meu taller.

El 2016 continuo formant-me al costat de Pepe Llorente, campió d’Espanya d’escultura amb motoserra Pepe Llorente, millorant el treball de peces de gran format.

Despres d’aquests anys de treball, trobo el meu propi estil escultòric, que culmina el 2017 amb la meva primera exposició individual on presento la meva col·leció de peces “Nervacions Orgàniques”. A aquesta, la succeiran diverses exposicions col·lectives.
A l’octubre obtinc el segon premi del concurs ArTardor de Premià de Mar. Al desembre em presento al concur d’escultura granollenc Manel Batlle obtenint la menció especial del jurat, que m’otorga l’oportunitat de poder exposar la peça presentada al museu Can Mario de la Fundació Vila Casas, de Palafrugell, on s’exposarà tot el 2018.
Actualment segueixo disfrutant de la fusta i explorant noves formes que mostrin la bellesa interior, dels arbres, que es veu accentuada quan la fusta és treballada des de les càlides mans de l’escultor. És aleshores quan podem apreciar les seves corbes, colors, llum… d’un interior pler d’emocions i vida.