pere baguena

Escultor de fusta.  Explorador.  Provocador.

descobrint la fusta

Premianenc gran part de la meva vida, exceptuant-ne uns anys, en que vaig viure en un poblet petit del Berguedà: Vallcebre.

L’entorn rural i la meva passió pel món vegetal m’enpenyen a explorar les possibilitats plàstiques de la fusta; amb uns inicis dedicats a fer artesania que acaben desembocant en peces escultòriques. 

la meva història

L’any 2011, el meu treball escultòric es consolida en la meva tornada aprop del mar, aquest cop a Cabrera de Mar, on resideixo actualment.

El 2012 aprofundeixo en la talla de fusta a l’Escola de talla i escultura de Luis Barbosa on perfecciono la tècnica per poder treballar en l’actualitat al meu taller.

El 2016 continuo formant-me al costat de Pepe Llorente, campió d’Espanya d’escultura amb motoserra Pepe Llorente, millorant el treball de peces de gran format.

Despres d’aquests anys de treball, trobo el meu propi estil escultòric, que culmina el 2017 amb la meva primera exposició individual on presento la meva col·leció de peces “Nervacions Orgàniques”.

Invasió Vegetal

2015 

Aixecament del terra i plantació d’espècies salvatges.

30 x 20 x 9 m.

Instal·lació permanent a Can SantPere en motiu de la inauguració de la sala d’art StArt Gallery 

un nou principi

A la primera exposició de “Nervacions Orgàniques” la succeiran diverses exposicions col·lectives.

A l’octubre obtinc el segon premi del concurs ArTardor de Premià de Mar.

Al desembre em presento al concur d’escultura granollenc Manel Batlle obtenint la menció especial del jurat, que m’otorga l’oportunitat de poder exposar la peça presentada al museu Can Mario de la Fundació Vila Casas, de Palafrugell, on s’exposarà tot el 2018.

Actualment segueixo disfrutant de la fusta i explorant noves formes que mostrin la bellesa interior, dels arbres, que es veu accentuada quan la fusta és treballada amb calidesa.

És aleshores quan podem apreciar les seves corbes, colors, llum… d’un interior pler d’emocions i vida.

La Terra Escolta

2019 

Talles en soques de palmera

800 x 400 x 100cm

Instal·lació permanent al parc de Can Fitó (Premià de Mar)

VIDEOS

Promo de l'exposició del gran Pere Baguena "Nerviacions Orgàniques" a Ca l'Antiga.

Rodat al CSA Can Sanpere de la mà de la inestimable Inés Alomar i amb la música de Robot Koch

Catàleg

OBRA PÚBLICA

conceptes

NOVA VIDA

pere baguena matallana

Envia'm un missatge per rebre informació sobre properes exposicions o si t'interessa adquirir obra del catàleg.Fes la suma per demostrar que no ets un robot, sisplau. 86 + = 94

Per a enviar un missatge has d'acceptar la nostra política de privacitat | Responsable de les dades: Pere Baguena Matallana| Finalitat: Enviar informació sobre obra i exposicions | Legitimació: El teu consentiment exprés | Destinatari: Servei Gmail de Google (acollit a EU-US Privacy Shield) | Drets: Tens dret al dret a l'accés, rectificació, supressió, limitació, portabilitat i oblit de les seves dades